KZ
Өскемен
+21°
ясно жел 1 м/с, С
471.46 504.79 5.53

Шәкәрім атындағы университеттің студентінің дайындаған өніміне технологтар жоғары баға берді

20.02.2012, 18:00 199


Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университеті инженерлік-технологиялық факультетінде «Өндіріс көлемінде жас маманның технологиялық дайындығын кәсіптік бейімдеуді қалыптастыру» тақырыбында дөңгелек үстел өткізілген болатын. Аталмыш шараға Семейдегі бірқатар кәсіпорынның («Семей ет комбинаты» ЖШС шұжық-консерві цехы, «Хайдаров А.Ж.» ЖК «Арай» шұжық цехы, «Комбинат «Восток-кондитер» ЖШС, «Тамаша» ЖШС) мамандары қатынасты.

Қазіргі технологиялық мүмкіндіктер жайлы талқыға салынған отырыс, студент жастардың әзірлеген дегустацияға ұласты. Нәтижесінде «Восток-кондитер» ЖШС директоры Саввина Людмила Андреевна печеньені университет брендімен өндіріске қосуды ұсынды. Бұл технологияны ойлап тапқан Бекбергенова Әйгерімнің айтуынша, сұлымен таза өсімдік өнімі сәбізбен байытлған печенье өндіріске түскен жағдай технологиясын патентеуді көздеп отыр.

Мәлiметтiң көзi: Altaynews.kz




Біздің Instagram парақшамызға жазылыңыз

Жаңалықтарды ең бірінші болып оқыңыз

жазылу
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив