Қысқы дәрумен көзі: шетен мен итмұрын
Қыс мезгілінде кептірілген жемістерден дәруменге бай шай дайындауға болады.
Шетен мен итмұрынды тең мөлшерде араластырып, 1 ас қасық жемісті 0,5 литр қайнаған суға салып, 30 минут тұндырады, содан соң сүзеді. Дайын шайды ішуге болады.
Қант қосылған шетен көпшіліктің көңілінен шығары анық. Ол үшін 1 кг шетен жидегін 1,5 кг қантпен езіп, 6 сағат тұндыру керек. Кейін қоспаны 30 минут қайнатып, ыстық күйінде стерильденген банкаларға құйып, қақпақпен жабады.
Қысқы дәрумендік сусындарға шетен мен итмұрынды қосып, денсаулығыңызды нығайтыңыз!
Оқи отырыңыз